Eemsweg 11, Rheine Emsdetten (Emsfernwanderweg 11); 23 km

Eemsweg 11, Rheine Emsdetten


De elfde wandeltocht langs de Eems begint bij het station in Rheine. Een centraalpunt waar ook de trajecten van de Töddenweg (de Europese wandelweg E 11) en de Hermannshöhen beginnen. Je kunt de indrukken van die wandelingen elders op deze website vinden. De route gaat door de binnenstad naar de Emsbrug. De brug kun je niet missen, ze ligt er zonnig bij op deze mooie zondagmorgen 24 september 2024.
 

De Emsweg wandeling gaat over de brug en dan rechtdoor via de Osnabrückerstrasse naar de basiliek die vanaf de binnenstad al zichtbaar is. 



Bij de St. Antonius Basiliek, die een bezoek meer dan waard is, maakt de Emsweg zich los van de Töddenweg. Ze gaat over de Basilikastrasse door naar het stadpark, een plek waar je mooie foto's kunt maken en eentje die zich ook leent voor een eerste pauze. Achter het kerkhof langs loop je min of meer paralel aan de Hemmelterbach de stad uit. 



Ter hoogte van het Fichtenvenn, een periodiek afgesloten militair oefenterrein van de Bundeswehr, sluit de Hermannsweg weer op de Emsweg aan. Beiden lopen een tijdje over hetzelfde traject. De Emsweg buigt af bij de Milkeweg, de route is hier aangegeven als X 20. Ze gaat nu verder door de uiterwaarden van de Ems naar het historische dorp Elte. 


Vanaf hier loop je door en over de rivierduinen en langs een paar kleinere heide percelen, naar de marke Veltrup. Veltrup is een verzameling van boerderijen langs de oude Ems. Een doorsteek via een weiland brengt je bij de hoge Emsoever.



Over de Dünenweg gaat het verder richting Sinningen, de Emsweg steekt hier de Bundesstrasse B475 over.  Hier verlaat ik de Emsweg en ga rechtaf over het fietspad langs de B 475 tot over de Emsbrug. Na een paar hondermeter gaat het linksaf via een voetpad naar het centrum en het eindpunt, het station in Emsbüren. 




Deze trajectwandeling kent verschillende hoogtepunten, die in de bijgesloten video in beeld zijn gebracht. De film geeft je een betere impressie van dit afwisselende traject dan de beschrijving.



De download van de kaart en de technische details van dit traject kun je hieronder vinden.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Strandwandeling 17 km van Zandvoort naar Noordwijk

Nordhorn een oever wandeling langs het water

LAW Etappe 9.1-4 Pieterpad van Zuidlaren naar Rolde