Rheinsteig etappe 8, van Rengsdorf naar Sayn

Na een rustdag gaat het verder noord zuid op de Rheinsteig op een regenachtige maandag. Gisteren een dag van luieren, de rustdag gebruikt voor het drogen van de camera die was op de etappe naar Leutesdorf nat geworden. Door de temperatuurverschillen en de hoge luchtvochtigheid is er vocht gekomen tussen de lenzen van het objectief. Hier helpt maar een ding de camera en het objectief warm en droog wegzetten en afwachten. De dag gebruikt om de benen rust te geven en voor een bezoek aan het zwembad en kuurpark Bad Hönningen. Mezelf daar getrakteerd op een warme maaltijd.

Voor de lange afstandswandelaars en rustzoekers op de Rheinsteig zijn, zeker de populaire etappes de weekenddagen in het seizoen sowieso minder geschikt. Soms zijn er grote groepen wandelaars onderweg, het passeren van de medewandelaars op de smalle paden is soms lastig. Vaker worden de picknickplekken in het weekend bij mooi weer, bezet door wat luidruchtige groepen. Mensen die de streek kennen, hun auto hebben gestald op een van de parkeerplaatsen in de buurt. Tassen en kratten meenemen en zich vermaken met drank een eetfestijnen. Op zich nog geen probleem, maar storend is het lawaai van in de natuur minder gepaste muziek die ook nog eens digitaal wordt versterkt. Dit soort uitwassen tref je op werkdagen zelden aan. 





De bus zet me deze maandagochtend om halftien bij het stadhuis in Rengsdorf af. Ik maak eerst een kort rondje achter het zwembad langs langs de Völkerwiesenbach een landelijk traject, uitgekozen om de schuilhut die hier ligt. De hut met overdekt terras is een ideale plek voor een wat verlaat ontbijt. De broodjes zojuist gekocht bij de bakker zijn knapperig en warm  en de zelfgemaakte koffie smaken heerlijk. Deze plek is toch beter om te zitten dan de plek op het natte gras in de regen bij de tent. Aangesterkt gaat het na dit inloop rondje nu over de Rheinsteig langs de rand van stedelijke bebouwing over de Nonnenley door de hellingbossen van het Westerwald naar het stuwmeer van de Aubach in het Aubachtal.



De Rheinsteig loopt hier ver van de Rijn, de afstand tot de rivier is zeker een achttal kilometers. De Rijn zie je vanaf de helling bossen ternauwernood een zeldzaamheid op dit wandelpad. Wel in beeld komen de palissaden van de Limesgrens, prachtige zwammen en mooie houtwallen. 




In de omgeving van de dierentuin van Neuwied is het pad en het landschap wat minder boeiend. Deze rommelige omgeving moet je maar even voor lief nemen. Als je, je ogen de kost geeft kun je toch genieten van panorama's zoals deze hieronder.

 


Langs de bebouwing en de buitenste stadsrand van Neuwied gaat het pad nog een keer omhoog. Er is nog een heuvel beklimmen voor je de laatste afdaling inzet naar het einddoel vandaag slot Sayn. Daar stopt de bus die je weer terug brengt naar het station van Neuwied.

 



Het fotoalbum van deze etappetocht kun je als gebruikelijk inzien via deze link.

Nog meer informatie en de gpx track van de tocht kun je hieronder vinden.





      

Reacties

Populaire posts van deze blog

Strandwandeling 17 km van Zandvoort naar Noordwijk

Nordhorn een oever wandeling langs het water

LAW Etappe 9.1-4 Pieterpad van Zuidlaren naar Rolde