E11; Weserberglandweg van Rinteln naar Hessisch Oldendorf

Terug naar vorige etappe                                                     ⏩ Naar de volgende etappe 


Na het ontbijt met koffie en brood op de camping, staat er op deze warme dinsdag 2 juli 2019 een "bergetappe" met een lengte van 26 km op het programma. De tent met toebehoren blijft staan bij de kanoclub in Rinteln. De ruim 6 kg lichtere rugzak zorgt ervoor dat de eerste 5 km, van deze wandeling snel zijn afgelegd. Dit deeltraject vanaf het Weserdal tot de voet van de heuvels bij Rinteln Steinbergen stijgt nauwelijks en is in normaal wandeltempo binnen het uur geklaard. 


Uitzicht op Steinbergen


Dat wordt nu anders, de komende 10 km gaat het soms snel, soms langzaam maar wel gestaag omhoog en dan weer een stukje naar beneden over de kam, zoals je op de foto hierboven ziet. In totaliteit gaat het een 550 meters omhoog deels over smalle paden met zicht op klippen waarvan ik de randen maar niet heb opgezocht. 


Westendorfer Egge



De Westendorfer Egge en de Oberberg waar je over heen loopt, bieden je daar,  waar het bos wijkt een mooi uitzicht op het Weserdal. Bij het oversteken van de Burgstrasse even kort van de route afgeweken om dit uitzicht op de Nesselberg met zijn Schaumburg mee te nemen.


Schaumburg Nesselberg



Na een korte pauze wordt rechtsomkeer gemaakt, weer omhoog richting bergkam en op weg naar de volgende stop, de Paschenburg. Een hotel met een uitnodigend terras maar ja ook hier is de "Ruhetag" heilig. Dus de boel zit dicht. In dit deel van Duitsland is de horeca behoudend. 




Het hoogseizoen is geen reden voor uitbreiding van de openingstijden. Waarom zou je die enkele vreemde gast die te voet komt verwelkomen. Geen nood de eigen voorraad is toereikend, verder gaat de tocht naar het Rohdental. Voor de afdaling naar het Weserdal en Hessisch Oldendorf wordt ingezet maken we een tussenstop bij een inmiddels definitief gesloten Natuurvriendenhuis Am Schneegrund. De nu verwaarloosde herberg ligt in een mooie vallei waar je in de schaduw van hoge bomen heerlijk kunt rusten.


Am Schneegrund

Na de middagrust wordt de afdaling ingezet en gaat het over een breed wandelpad naar het station in Hessich Oldendorf. De trein brengt me in een paar minuten terug naar Rinteln, daar ruimschoots tijd voor aanvullende inkopen.Vanaf het station naar de camping is een korte wandeling het ongeveer een 10 minuten lopen. Na een opfrisbeurt is er voldoende energie over voor een avondwandeling door het aantrekkelijke historische centrum van Rinteln. 


Rinteln
Een prachtige wandeldag over de E 11, wordt in de invallende schemer op de camping afgesloten met een praatje dat eindigt met een uitnodiging voor een ontbijt bij de kanoclub morgenochtend.


Weserpanorama Rinteln

De overige foto's van deze dag kun je hier inzien.

Heb je belangstelling voor de etappe track en de kaart dan kun je hem hieronder inzien en downloaden. 



Reacties

Populaire posts van deze blog

Strandwandeling 17 km van Zandvoort naar Noordwijk

Nordhorn een oever wandeling langs het water

LAW Etappe 9.1-4 Pieterpad van Zuidlaren naar Rolde