NS wandeling Delft Rotterdam

NS wandelingen zijn er in vele soorten en maten, ook daar waar op de kaart weinig groen staat. De verwachtingen waren niet hoog gespannen, maar toch ook deze tocht met een lengte van 21 km van Delft-Zuid naar Rotterdam is er een vol afwisseling. 


Schiedam Korte Haven


Verwacht geen stille paden, het geluid van auto, spoor en vlieg verkeer is continu aanwezig. net als de andere fietsers en wandelaars. Je bent zeker niet alleen op stap wat in Twente en het aangrenzende Duitsland nogal eens het geval is. Toch het went snel en je ziet het water, het land en de opdringende steden telkens vanuit een ander aantrekkelijk perspectief. 


Schie Delft-Zuid


Voor wie is deze route? Eigenlijk voor iedereen die het leuk vindt om de groene resten te ontdekken van een oud waterland. Zie groen tussen stedelijke bebouwing en bekijk hoe de natuur en dus het groen een oude spoorlijn nu wandelpad in Rotterdam, veroverd. Naast groen is deze wandeling ook geschikt voor hen die natuur af willen wisselen met geschiedenis, drank en scheepvaart.


Tussen Delt en Schiedam


De tocht begint op het station in Delft-Zuid, je loopt een paar honderd meter parallel aan de drukke N 470 tot de Delftse Schie. Langs het "kanaal" loop je nu pal zuid naar het Abtwoudsebos, een jong natuurgebied met bos in wording. Het is een terrein met veel kreken die trekken watervogels die in grote aantallen aanwezig zijn. Best wel opmerkelijk dat ooievaars en andere vogels hier hun onderkomen hebben zo tussen de stedelijke en industriële gebieden.   


Prinses Beatrixpark Schiedam


Via de "Kerkbuurt", het Prinses Beatrixpark en de Noordmolen kom je in het oude centrum van Schiedam. Schiedam nodigt beslist uit voor een pauze, het centrum is fotogeniek met de molens, grachten en oude jeneverstokerijen. Schiedam biedt alles wat je van een oud Hollandse stad verwacht. 



Schiedam Centrum



Na een korte extra tocht door het historische hart van Schiedam gaat de wandeling verder richting Merwehaven Rotterdam. 


Schiedam Buitenhaven 

In de Merwehaven worden nieuwe activiteiten ontplooid, zoals een drijvende zuivelboerderij. De boerderij moet volgens plan in 2019 operationeel zijn. Vanaf een van de zitbanken aan de Marconistraat snuif je de havenlucht op en heb je zicht op de Nieuwe Maas.


Merwehaven Rotterdam


Een voor mij verrassend deel van de route volgt als het pad je via het Marconiplein brengt naar een oude spoorlijn. Het verhoogde spoortalud geeft je een mooi uitzicht op Spangen en het Spartapark en stadion.  


Spoortalud Rotterdam


Nog een keer kruisen we de Schie (Delfthavenschie) de stedelijke bebouwing neemt toe en over de Essenburgsingel brengt de wandeling je naar het eindpunt Rotterdam centraal met de grootstedelijke architectonische hoogbouw en de markthallen.   


Rotterdam Centraal
 
Een aanrader deze wandelroute die op een andere manier "mooi" is en geschikt voor hen die zich niet door de opdringerige steden en het lawaai van auto's en treinen aflaat schrikken.

Het fotoalbum van deze op 18 augustus 2018 gelopen tocht kun je hier opvragen.



Meer informatie en de gpx track van deze route vindt je op deze website van NS

Populaire posts van deze blog

Strandwandeling 17 km van Zandvoort naar Noordwijk

Nordhorn een oever wandeling langs het water

LAW Etappe 9.1-4 Pieterpad van Zuidlaren naar Rolde