Rheinsteig Etappe Wiesbaden Schlangenbad

De Rheinsteig is een van de top lange afstandswandelingen waarin Duitsland grossiert. Het wandelpad is uitstekend onderhouden en loopt over rustige wegen en paden over de heuvels parallel aan de Rijn. Steeds weer wisselende uitzichten markeren het beeld.
De etappe van vandaag start in Wiesbaden-Biebrich (station) echter de stad is mij onbekend en daarom beginnen we bij het centraal station Wiesbaden Hbf zodat we een kijkje kunnen nemen in het centrum.





De route die op 7 april 2018 is gelopen wordt een paar km langer en krijgt een lengte van 20 km. De contrasten tussen de drukke stad en de landelijke omgeving worden groter. We passeren het parlementsgebouw van Hessen en het ministerie van financiën van deze deelstaat.




Na een vijftal km's door de stad wordt de omgeving groener en de bebouwing dunner en luxer. Mogelijk dat het officiële begin van de Rheinsteig (bewaar dat wel eens voor later) in Biebrich landschappelijk aantrekkelijker is. Met deze tocht pakken we de Rheinsteig op achter Slot Freudenberg.



Al klimmend gaat het omhoog richting het stadsdeel Frauenstein en naar het markante uitzicht bij  de "Goethestein" over het Rijndal en de stad.



Het geroezemoes van de stad ligt nu al zover achter ons dat het niet meer hoorbaar is , zelfs het geluid van de snelweg hemelsbreed niet meer dan een paar km van deze plek dringt niet meer door. Het voorjaar kleurt het landschap in het tegenlicht van de zon, bruingeel dit na de late winterinval dit jaar. We lopen nu over een slingerend pad langs de in bloei staande bomen en struiken.




Voor je Schlangenbad in zicht krijgt loop je door de "Grauerstein" een basaltrots formatie met een paar mooie uitzichten.



Langs de bosrand gaat het daarna zuidelijk van het dorp Georgenborn naar de eindbestemming van de tocht de plaats Schlangenbad. Je passeert de watermolen "der Lochmühle" met een uit de kluitengewassen molenrad.



Door een smal dal dat de indruk wekt van een bergkloof gaat het nu omhoog naar het centrum van Schlangenbad, een plaats die uitnodigt voor een langere pauze.



De bus brengt je vanaf het busstation snel terug naar Wiesbaden. 



Het foto album van de wandeling kun je hier inzien.

De GPX track (Garmin) van de wandeling kun je hier downloaden




Populaire posts van deze blog

Strandwandeling 17 km van Zandvoort naar Noordwijk

Nordhorn een oever wandeling langs het water

LAW Etappe 9.1-4 Pieterpad van Zuidlaren naar Rolde