20170614 Kennemerduinen wandeling van 18 km van NS Overveen naar Zandvoort





Wandelend door het Nationaal park Kennemerland en daarbij speuren naar de Wisent of Europese bizon, er is een kans dat je ze treft op een warme zomerdag. Je kunt vanaf het station direct links richting Bloemendaal naar de ingang van het Nationaal park aan de zeeweg.






Mijn voorkeur heeft een rondje in zuidelijke richting langs het landgoed Belvedère en een rondwandeling door het beboste Middenduin, via de Brouwerskolkweg en het Brouwerskolkpark (heerlijke plek voor de lunch) en dan door naar de ingang Zanderij.




In het duinreservaat mag je niet van de paden af. De uitgezette wandelroute brengt je naar het meertje van Burdet waar je op een aangelegd platform een mooi uitzicht hebt op het meer en de drinkplaats van de Wisenten.




Als op afspraak laten die zich vanmiddag op het juiste tijdstip zien en fotograferen, soms heb je dus geluk.



Struinend over smalle paden waarvan sommigen niet frequent worden gebruikt kom je op, en loop je over, het landgoed Duinlust. De tuin met zijn oude bomen is waar lustoord.


Het pad loopt door de duinen en volgt de spoorlijn richting Zandvoort net voor de bebouwing kun je onder het spoor door richting Bloemendaal.




In de periode september maart kun je als voetganger dwars door de duinen. Nu in het zomerseizoen houden we ons aan de instructies en blijven op het brede fietspad. Aan de begroeiing die schaarser wordt kun je zien dat je de kust nadert. Historisch is de Atlantikwall onder de bouw daarvan in 1943 hebben plaatsen als Zandvoort sterk geleden.





Net voor de brede toegang naar Bloemendaal aan Zee gaat een voetpad links de duinen in. Het loopt langs de rand van het circuit van Zandvoort. Het pad wordt weinig gebruikt het brengt je naar het uitzichtpunt en de ingang Noord-Duinen.





Een wandeling langs het strand brengt je naar het station in Zandvoort







Meer informatie en de route gegevens tref je hieronder aan:

Populaire posts van deze blog

Strandwandeling 17 km van Zandvoort naar Noordwijk

Nordhorn een oever wandeling langs het water

LAW Etappe 9.1-4 Pieterpad van Zuidlaren naar Rolde