Eifelsteig Struffeltroute een rondwandeling van 12 km

Op de terugreis van een werkbijeenkomst in Luik op 19 mei 2016 is er een keuze moment, aansluiten in de files of wat later terugrijden. Ik kies ervoor om eerst het hoofd leeg maken met een wandeling en in de avonduren na de files terug te rijden naar huis. 
Op zo'n moment blijkt het nut van de mobiele applicatie van "outdooractive". Tal van wandelingen worden getoond op de telefoon in de omgeving van het Drielandenpunt en Moresnet. De Eifelsteig Struffeltroute valt op door de vele lovende opmerkingen, en het feit dat de wandeling met een lengte 10 km + 2 km voor het parkeren een perfecte lengte heeft voor ruim 2 en een half uur wandelplezier.


De "Dreilagerbach Talsperre" is een stuwmeer en belangrijk voor de drinkwatervoorziening van het gebied rond Aken. Het meer wordt gevoed door de beken uit de hoge venen ten oosten van Eupen B, en het Hohes Venn bij Roetgen. 
Dat deel van het hoogveen, is het eerste doel van deze wandeling. De vlonders zorgen ervoor dat je voeten droog blijven.



De wandeling gaat daarna bergaf, richting het dal van de Lensbach een van beken die het stuwmeer voedt.




De Drielagerbach Vorsperre  is een idyllisch plekje, zeker op dit rustige moment in de late namiddag.


Op dit tijdstip kom je niemand tegen, zelfs niet op een populaire wandelroute zoals die deze. Niets in het paatje wijst erop dat dit meer kunstmatig is aangelegd.



Meerdere lange afstandswandelingen doorkruisen het waterwingebied, de route is echter perfect aangegeven ook zonder kaart en GPS is het lastig om een verkeerde afslag te nemen.


Het brede pad loopt deels langs rotswanden zoals hier afgebeeld.


Aan de wandelaar de keuze, de beek oversteken via een brug of via de stapstenen. Ondanks de lage waterstand kies ik zekerheidshalve voor de brug.


Er zijn de nodige opties om de route wat uit te breiden, goed als je wat meer tijd en/of energie hebt.


Hoe verleidelijk ook vandaag hou ik me vanwege het tijdstip aan de uitgezette wandelroute


Na een paar uur lopen kom je dan in de buurt van Roetgen, een plaats die zich de toegangspoort noemt van de Noordelijk Eifel. Roetgen, dit wandelpad  en deze Struffelroute bieden je een heerlijk landschap dat uitnodigt voor een korte pauze. 
De wandeling is aan te raden, ze is een goed alternatief voor een paar uur stilstaan in de file in het Ruhrgebied op weg naar huis.





Mehr erfahren ›


Populaire posts van deze blog

Strandwandeling 17 km van Zandvoort naar Noordwijk

Nordhorn een oever wandeling langs het water

LAW Etappe 9.1-4 Pieterpad van Zuidlaren naar Rolde