Rheinsteig Etappe 2 variant Wandeling 6 april 2016

Daar waar het dinsdag 5 april bij de eerste etappe een natte bedoening was, is het nu omgekeerd. De zon schijnt uitbundig en deze dag is het prachtig wandelweer. Vandaag een wat kortere tocht die ook gemakkelijk begint. Want de klim naar de Drakenrots bij Koningswinter wordt zittend in de tandradbaan afgelegd.


Het treintje, de Drachenfelsbahn is ondanks de respectabele leeftijd een toeristische attractie en waarom zou je dan de moeite nemen om zelf naar boven te klimmen?



Het is mooi dat het rustig is op deze woensdagochtend dan kun je wat spelen met de camera en heerlijk genieten van het uitzicht. Hieronder een beeld van het panorama dat zich voor je ogen ontvouwt. Het perspectief is wat vertekend omdat er meerdere foto's aan elkaar zijn geplakt.
De totale blikhoek is circa 210 graden. Door op de afbeelding te klikken gaat ze open in het oorspronkelijk formaat en worden de details beter zichtbaar.



Een bezoek aan het kasteel dat een museum herbergt bewaren we voor een andere gelegenheid. 
Ook het uitzicht stroomafwaarts richting Bonn mag er zijn, de lucht is nu zeer helder waardoor de details goed te zien zijn. De dampende koeltorens in de verte zijn die van de hoogovens in Duisburg toch minstens een zestigtal km/s naar het noorden. 




Het voetpad richting Rhoendorf is smal en aan de rotswand vastgeplakt. Het pad gaat steil omlaag. De afscherming is goed, daardoor is de veiligheid geborgd. 


De terugweg naar Koningswinter gaat in een boog eerst door de bossen en daarna verder bergafwaarts met een bocht richting de Rijnpromenade. 


Deze wandeling is met ruim 10 km relatief kort en ook voor gezinnen met kinderen geschikt.



Learn more ›


Hieronder tref je  nog een paar extra foto's aan.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Strandwandeling 17 km van Zandvoort naar Noordwijk

Nordhorn een oever wandeling langs het water

LAW Etappe 9.1-4 Pieterpad van Zuidlaren naar Rolde