Hőhlen und Schluchtensteig Kell 4 april 2016

Een weekje wandelvakantie in April. Nooit eerder gedaan en zeker niet zo vroeg in het voorjaar. 
De eerste afweging is het reisdoel. 


Hoehlen und Schluchtensteig wandeling Kell


Nu even geen zin in lange autoritten dat kost je zo een dag waarin je ook een lekkere wandeling kunt maken. Het Sauerland, een uitgelezen wandelbestemming is in het prille voorjaar door de ligging en de hoogte minder geschikt. Een gebied met wat meer beschutting is gewenst. Vanuit Twente kom je dan al snel uit in het Rijnland.


Parkeren Bergweg Kell (bij Andernach)


Het MiddenRijndal kennen velen van ons alleen van de vele files veroorzaakt door de flessenhalzen rond de steden in het Roergebied, Keulen, Koblenz en Frankfurt.  De heuvels van het Zevengebergte, het Westerwald en de Eifel worden waargenomen vanuit de auto, maar minder vaak bezocht,  de meeste rijden er  aan voorbij.


Pontertalbrug

De oudere generatie kent een aantal bestemmingen van de populaire Rijnreisjes vanuit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Een dagtocht naar Koningswinter was voor velen destijds het maximaal haalbare. Pas in de jaren zestig kwamen de plaatsen Boppard, Ahrweiler, Andernach, Cochem en anderen in beeld als romantische bestemming voor een paar vakantiedagen. Natuurlijk de Rijnromantiek is er met de kastelen en hotels en voor hen die de gezelligheid willen verhogen de wijn.


Schweppenburg


Ik heb het Midden Rijndal uitgekozen als wandelbestemming op basis van de enorme keuze aan wandeltochten, die deze streek biedt. Er is werkelijk voor iedereen wel een optie die past;  van het rondje in een kuurpark tot een alpine traject, alles is mogelijk. En als het weer niet meespeelt dan kun je uitwijken naar de steden voor een “beschutte” stadswandeling.


Brohtalspoorbrug


Vandaag 4 april 2016 staat de wandeling  “Hőhlen undSchluchtensteig” bij Andernach-Kell op het programma. Dit is een zogenaamde “Traumwanderweg” een rondwandeling met een lengte van ruim 12 km. 





Voor ons laagland bewoners die niets gewend zijn na bijna een winter lang stil te hebben gezeten is het best een pittige maar zeer afwisselende tocht waarbij je een 400 M moet klimmen en dalen. 






Goed te doen voor een ieder met redelijke conditie. De route is ook geschikt voor families met kinderen er is veel te zien en te beleven. De onderstaande diapresentatie geeft daarvan een beeld.

Brohtal dia's


Wil je meer details weten over de route en het verloop van deze wandeling kijk dan hieronder.

Learn more ›

Reacties

Populaire posts van deze blog

Strandwandeling 17 km van Zandvoort naar Noordwijk

Nordhorn een oever wandeling langs het water

LAW Etappe 9.1-4 Pieterpad van Zuidlaren naar Rolde