Rothaarsteig etappe 2

Deze variant van de tweede etappe van de Rothaarsteig begint waar de eerste eindigt bij het station in Brilon-Wald. Ook deze dinsdag 29 september is het weer stralend wandelweer. Het hoogte punt van vandaag is de wandeling langs de Bruchhauser Steine.



De route van vandaag heeft een lengte van 17 km en is in 4 uur ex pauze te lopen. Het tempo wordt gedrukt door de vele fotogenieke plaatsen die je passeert.


De mens meent dat hij nog constructies toe moet voegen aan al datgene dat de natuur al biedt. Soms slaagt hij daar ook in wat te denken van deze kunstzinnige boom die schittert in het zonlicht?



Hieronder het uitzicht op het dorp Bruchhausen, waar een korte pauze is ingelast.

               
Vanaf hier gaat het bergop waarbij de maximum hoogte van vandaag op 800 M wordt bereikt op de Richtplatz.


Wie de Rothaarsteig volgt krijgt simpelweg geen kans om te verdwalen wegwijzers zijn er velen in allerlei soorten en maten.


Toch is op een route als deze de GPS een handig hulpmiddel. Je hoef geen topografische kaarten mee te zeulen en hebt toch direct een overzicht van waar je staat in het land(schap).


Behalve het kijken naar boven is het soms de moeite waard om naar beneden te kijken, en dan zie je bij toeval een zonaanbidder die de zonnestralen nodig heeft om weer in beweging te komen.



De gelopen route staat hieronder.


Populaire posts van deze blog

Strandwandeling 17 km van Zandvoort naar Noordwijk

Nordhorn een oever wandeling langs het water

LAW Etappe 9.1-4 Pieterpad van Zuidlaren naar Rolde