Traject wandeling kasteel Hohenlimburg naar de burcht van Altena

Er zijn van die momenten dat al het goede dat de natuur biedt op het juiste moment bij elkaar komt. Zo ook op deze vakantiedag 27 september 2015. 




Na een nevelige start, klaart het onderweg naar de vakantie bestemming op. Een auto rit van 140 km met een duur van bijna anderhalf uur brengt je naar het station van Hohenlimburg. Hier op het P&R terrein kun je op zondag gratis parkeren, op deze zondagochtend is er voldoende ruimte.



Hier begint de wandeling vandaag die eindigt in Altena en vandaar is het een kort ritje terug met de trein. Voor het zover is wacht je een afwisselende tocht van bijna 18 km. Het eerste deel naar de oude kasteel Hohenlimburg gaat meteen bergop. De benen moeten even wennen aan het te overbruggen hoogte verschil. Het slot, de hoogburg is nu particulier eigendom maar was vroeger in bezit van de graven van Bentheim in die zin was er zeker verwantschap met Twente.



Het landschap verandert snel van karakter, al na een paar km verlaat je de stad en loop je door een heerlijk groen landschap.Het uitzicht op de omgeving is boeiend en afwisselend. Zelfs bij het passeren van een draadstaalfabriek in het smalle dal, het wandelpad loopt hier achterlangs.




   
Via stapstenen steken we in het bos de Nahmerbach over. Iets verderop wordt een zonnige plek de lunchpauze ingelast. Het dal wordt steeds smaller en de beek volgend stijgt het eerst langzaam daarna volgt toch een steilere klim tot het gehucht Herlsen ( gemeente Nachrodt Wiblingwerde) waar de maximum hoogte voor vandaag: 700 M, wordt bereikt.
Hier kijk je letterlijk ver weg, vooral  nu de bezem door de atmosfeer is gegaan en het vocht is verdampt.





De wandeling verveeld geen moment en de inspanning wordt echt beloond door telkens weer andere vergezichten en doorkijkjes.




Verbazend wekkend is de rust die je hier vindt letterlijk op steenworp afstand van het Roergebied, een van dichtbevolkte delen van Duitsland. Een enkele wandelaar of een groepje mountainbikers dat is alles wat je tegenkomt op een dag als deze. Na een wandeling van 4 uur (ex pauze) kom je aan in Altena waar we de spoorbaan oversteken.



Hier langs de kade van de Lenne is het heerlijk toeven op een van de terrassen.


In Altena ontkom je er niet aan om omhoog te kijken. De burcht is vanaf het dal gezien prominent aanwezig. Voor wie wil kan daar overnachten het slot is toegankelijk klik hier maar voor meer informatie. Vandaag houden we het bij "slotzicht" een bezoekje volgt later wel eens.




Onderweg naar het station werpen we nog een laatste blik naar boven in de oude stad met zicht op deze huizen letterlijk dicht op elkaar gestapeld..



De trein brengt je weer terug naar Hohenlimburg, daarmee wordt de wandeling van deze dag afgesloten, en volgt nog een autorit van een uurtje naar het hotel.



Belangstelling voor deze wandeling? Hieronder staan meer details. Let op de 13,6 km is in werkelijkheid 17,6 km volgens mijn Garmin GPS het hoogte niveau klopt ook niet dat moet zijn stijgen en dalen circa 500 meter maximum hoogte circa 700 meter.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Strandwandeling 17 km van Zandvoort naar Noordwijk

Nordhorn een oever wandeling langs het water

LAW Etappe 9.1-4 Pieterpad van Zuidlaren naar Rolde