Bentheimer zandsteen route 17 mei 2015

Als er een "beste" tijd is om een wandeling te maken in Bentheim dan zijn het de maanden in het voorjaar en de herfst. De lucht is dan vaak helder, het vochtgehalte laag en dus kun je dan letterlijk verkijken. Vanaf de molenberg in Gildehaus is de alpha toren in Enschede zelfs met het blote oog zichtbaar.



De dagwandeling vandaag gaat langs de oude steengroeven in Gildehaus en Bentheim. Voor bijzondere projecten wordt hier nog steeds zandsteen gewonnen.


De tocht van vandaag brengt je over de oude postweg van Gildehaus naar Bentheim en voert langs landgoed Haus Langen op dit terrein zijn de restanten van een oude ridderburcht gevonden. Het grootste deel van dit terrein is nu in beslag genomen door het Roompot vakantiepark Bentheim.




Ook op dit Noordelijkdeel van de Bentheimer berg blijft het landschap licht glooiend. De wandeling is aantrekkelijk juist door de afwisseling en mooie doorkijkjes.



Natuurlijk doorkruisen we het stadje Bentheim, op deze wandeling maar liefst tweemaal.


De steengroeve in Bentheim is een plek die geen massa toeristen trekt de meesten blijven in het stadje en bij het kasteel achter en hebben geen weet van het feit dat op minder dan twee km afstand je deze rotsformaties kunt bewonderen.



Op de terugweg langs de zuidhelling heb je regelmatig dit soort uitzichten.



Wil je meer weten over deze rondwandeling dan kun hieronder meer informatie vinden



Reacties

Populaire posts van deze blog

Strandwandeling 17 km van Zandvoort naar Noordwijk

Nordhorn een oever wandeling langs het water

LAW Etappe 9.1-4 Pieterpad van Zuidlaren naar Rolde