Langs oude mijnen en steengroeven in Ibbenburen-Dickenberg 5 augustus 2014

Ibbenbüren-Dickenberg


Een wandeling van ruim 17 km door een afwisselend landschap met zo nu en dan een blik op de resten van steengroeven voor de zandsteenwinning, kalkcement en steenkool rond Dickenberg.


De wandeling is afwisselend en is uitgezet als Bergbau wanderroute 2. De gelopen route wijkt op een paar punten af van de officiële route. De reden in het (vochtige) bos ter hoogte van een manege zaten veel steekvliegen, daarom zo snel mogelijk open (droger) land opgezocht. Het is overigens een route die makkelijk te lopen is. Het laatste traject bevat een paar kleine stijgingen, vooral die vanuit het dal terug naar Dickenberg, deze leveren ook voor ongeoefende wandelaars geen probleem op, zeker niet als je een extra pauze inlast. 
Duur van de wandeling circa 4 uur.

De gps route, de beschrijving ervan, het hoogte profiel details en foto's vindt je hieronder: De meeste woningen die je tegenkomt langs deze route geven niet de indruk dat ze door mijnwerkers zijn gebouwd. Van de oorspronkelijke arbeiderswoningen is in deze buurschap niets overgebleven.


Hieronder een beeld van de route door de maislanden in de wintermaanden is het uitzicht vast boeiender.



Maar toch blijft de heuvelrug wel dominant in beeld.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Strandwandeling 17 km van Zandvoort naar Noordwijk

Nordhorn een oever wandeling langs het water

LAW Etappe 9.1-4 Pieterpad van Zuidlaren naar Rolde