Schöppingen Eggerode rondwandeling 18 juni 2014

Op deze woensdag is de keuze gevallen op een wandeling door de uitlopers van de Baumberge in het Münsterland. De start is in het kunstenaarsdorp Schöppingen. Eigenlijk een stad met een oude historie die terug gaat tot in de achtste eeuw de tijd van Karel de Grote. Van die periode is in elk geval tastbaar niets over. Het oude raadhuis dat dateert uit de middeleeuwen is best een charmant gebouw maar ook niet meer in de oorspronkelijke staat.


Op de bronzenplaquette is te zien hoe het stadhuis er uitzag in de gloriejaren met toren.


Via landweggetjes wordt koers gezet richting de bedevaartsplaats Eggerode waar de Overijsselse vecht zijn oorsprong vindt.


Doel van deze wandeling is een bezoek aan de oude Burloer watermolen verstopt en zonder enige opsmuk gelegen in een stukje bos, best lastig te vinden. Er zijn pogingen ondernomen om het geheel op te knappen toch ziet het er wat spookachtig uit. Het waterrad ontbreekt  en erg origineel  oogt de poging tot restauratie niet. Maar ook dat heeft zijn bekoring.


 De molenvijver is nog aardig intact.


Van de molen naar Eggerode is nog maar een korte wandeling, een bezoekje aan dit bedevaartsoord is beslist de moeite waard. 



Het weer wordt inmiddels steeds slechter vandaar dat wordt besloten om niet via het Vechtdal terug te lopen naar Schoppingen maar dit te doen via de korte route langs de hoofdweg.


Na nog een blik op het kerkplein wordt de auto weer opgezocht.


Meer informatie en GPS route via de link hieronder:


Reacties

Populaire posts van deze blog

Strandwandeling 17 km van Zandvoort naar Noordwijk

Nordhorn een oever wandeling langs het water

LAW Etappe 9.1-4 Pieterpad van Zuidlaren naar Rolde