Dubbele sluis Agelo

Een wandeling met start in Weerselo op 14 juni 2014 gelopen. De route gaat eerst via de westzijde van het dorp naar kanaal Almelo Nordhorn. Het kanaal volgend naar het oosten tot de dubbele sluis in Agelo en terug via het Stift naar het vertrekpunt.


De wandeling duurt circa 2 uur zeker als je af en toe stilstaat om een paar plaatjes te maken. De route met een lengte van bijna 9 km staat op  "route for you " en kun je vinden via deze link. Daar ook de gps download.

Het kanaal Almelo Nordhorn is in alle jaargetijden een mooie bestemming en de dubbele sluizen zijn onlangs gerestaureerd en zeker een bezoek waard.


Als je dit zo ziet is het jammer dat dit kanaal niet open is voor de pleziervaart. Het hoogte verschil is hier behoorlijk vandaar de dubbele sluis,


Op de terugtocht passeren we het Stift, een bijzonder aantrekkelijk klooster dorp. Kijk voor meer informatie maar op de link.




De Stiftkerk met zijn oude historie is nog volop in gebruik bij de protestante gemeente van Weerselo, maar ook als concertzaal klik hier voor de actuele agenda.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Strandwandeling 17 km van Zandvoort naar Noordwijk

Nordhorn een oever wandeling langs het water

LAW Etappe 9.1-4 Pieterpad van Zuidlaren naar Rolde