Dagje Teutoburgerwoud 1 juli 2014

Vandaag 1 juli 2014 doorbreken we de routine met een vijftal korte wandelingen van elk 2 - 3 km
Als eerste bestemming een rondje "Nasses Dreieck" een rondwandeling langs de sluis en over de historische voetbrug in de gemeente Hoerstel

De voetbrug, Nasses Dreieck Bevergern een bijzonder bouwwerk uit 1914 Met de officiële naam Bergeshöveder Steg wordt bij de aanpassing van het sluizencomplex die volgens planning in 2025 voltooid moet zijn een viertal meters omhoog gekrikt!



Wat dacht je van het uitzicht op deze plek? Het "Nasses Dreieck" is de verbinding tussen het Mittelland Kanaal en het Dormund-Ems kanaal.


De sluizen in het Dortmund-Ems kanaal zijn niet breed genoeg voor de moderne binnenschepen, ze worden de komende jaren aangepakt om die vrije vaart te kunnen geven. Men doet veel moeite om de nieuwe sluizen in te passen in het landschap. De nieuwe vaargeul is al uitgegraven. De constructie werkzaamheden beginnen binnenkort.


Het klooster Gravenhorst, het tweede reisdoel is een bezoekje waard alleen al om de landelijke ligging. Het is heerlijk om een korte wandeling te maken rond het klooster.


Op het TWE emplacement in Lengerich, het derde reisdoel staat nog een mooie stoomloc. De rest van het museum materiaal is waarschijnlijk in de loodsen gestald.


Het vierde reisdoel is Bad Iburg met zijn imposante burcht, meerdere keren bezocht maar toch altijd aantrekkelijk.





Het laatste reisdoel voor vandaag is Bad Rothenfelde met zijn kurhaus een imposant gebouw het kuurpark met de salinen, inmiddels een toeristische trekpleister van de eerste orde.




Ongetwijfeld heeft het gezondheidsaspect een grote rol gespeeld bij het standhouden en zelfs uitbreiden van deze complexen. Alleen al voor het uithollen van de houten leidingen is veel mankracht nodig.


Maar mooi blijft het wel deze zoutkristallen in al zijn diversiteit.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Strandwandeling 17 km van Zandvoort naar Noordwijk

Nordhorn een oever wandeling langs het water

LAW Etappe 9.1-4 Pieterpad van Zuidlaren naar Rolde